Yin Yoga

Yin Yoga start in september.

 

Bij Yin yoga draait het vooral om het verjongen van het fysieke en mentale lichaam door een bepaalde reeks yoga houdingen gedurende 3 tot 5 minuten aan te houden.

De focus tijdens Yin Yoga is meditatief en naar binnen gericht. Tijdens de Yin Yoga wordt er gebruik gemaakt van speciale volgordes van yogahoudingen die inwerken op specifieke energetische kanalen.

De meeste Yin Yoga beoefenaars genieten van de rust die ze ervaren tijdens de les. Doordat de poses langere tijd aangehouden worden krijg je de kans om op je eigen tempo in de houding te komen. Hierdoor kun je het lichaam beter aanvoelen en observeren tijdens de oefening. Yin Yoga helpt om jezelf beter te leren kennen en om meer liefde voor jezelf te voelen.

 

Deze yogavorm werkt goed op de dieper gelegen lichaamsweefsels, bindweefsel, ligamenten(band van bindweefsel om een gewricht) en pezen, het verbeterd de flexibiliteit en de bloedsomloop in gewrichten en weefsels.

Mensen met stug bindweefsel kunnen veel baat hebben bij Yin Yoga. Door het diepe stretchen tijdens de asana’s, kan Yin Yoga helpen om het bindweefsel beweeglijker te maken.

 

Niet alleen lichamelijk kan Yin Yoga veel voor je betekenen, ook op emotioneel vlak kan deze Yogavorm je enorm helpen. Tijdens de poses heb je veel ruimte om gedachten en gevoelens te observeren. De wijsheid die je in deze ruimte vindt, kun je uiteindelijk weer mee de dag in nemen.

Lesrooster >>

Gecertificeerd Yoga Docent

Spelregels

De Yoga Spelregels 10 rittenkaart