Over Miriam

mindfulness-miriamIk, Miriam van Leeuwen (1970), ben sinds 1987 onder andere werkzaam in de gezondheidszorg.

Binnen mijn werk als verplegende binnen de Ggz, geef ik Mindfulness in modules aan cliënten.

Daarnaast geef ik, los van mijn werk binnen de gezondheidszorg, sinds 2005 intuïtieve ontspanningsmassages en energetisch healingen.

In 2004 ben ik gestart met Reiki en sinds januari 2009 ben ik Reikimaster.

Om mij verder te ontwikkelen in mijn bewustzijn en het energetisch werk heb ik trainingen in Zelfmeesterschap vanuit Shamballa gevolgd. Door deze trainingen en mijn eigen kwaliteiten met elkaar te combineren heb ik mijn eigen effectieve behandelmethode hierin ontwikkeld.

Ik ontmoet veel mensen die veelal, in meer of mindere mate, verlangen naar bewustwording, innerlijke rust en een weg zoeken om zichzelf te durven zijn, te blijven en te worden te midden van het jachtige leven in de huidige tijd. Mijn verlangen om hen hierin te ondersteunen heeft er voor gezorgd dat ik verder op zoek ben gegaan naar een effectieve en tastbare training.

In november 2012 kwam ik in aanraking met Mindfulness en volgde een 8-weekse MBCT/ MBSR training voor GGz professionals bij Eric van der Brink en Frits Koster. Ik ontdekte dat het 8-weekse trainingsprogramma goed uitgebalanceerd is en voor de meeste mensen geschikt om aan deel te nemen als weg naar bewustwording.

Door het ervaren van de kracht van de Mindfulness Based Stress Reduction training, kon een opleiding als MBSR trainer voor mij niet uit blijven. Van 2014–2016 volgde ik de opleiding tot MBSR trainer aan het Instituut voor Mindfulness.

Inmiddels ben ik gecertificeerd MBSR trainer categorie 1, geregistreerd bij de VMBN. Daardoor wordt een deel van de kosten door sommige zorgverzekeraars vergoed bij burn-out klachten.

Mindfulness training

Wat kan ik verwachten van het programma van de training?

Kosten

Wat kost een gemiddelde Mindfulness training?

Zorgverzekeraars

De voorwaarden voor om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar is dat de MBSR of MBCT training gegeven wordt door MBSR trainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de deelnemende verzekeraar. Bekijk het overzicht van onze zorgverzekeraars.