Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk.

Op het moment dat je in een zware depressie verkeert, in behandeling bent voor psychische klachten, medicijnen gebruikt voor psychische klachten of verslaafd bent aan verdovende middelen raden wij je wel af om, zonder overleg met een hulpverlener vooraf, aan een Mindfulness training te beginnen. Verder zijn er geen contra-indicaties.

Een lichamelijke beperking is geen probleem, als je in een stoel kunt zitten kun je alle oefeningen prima meedoen.

Mindfulness oefeningen doe je (gewoon) liggend, zittend op een stoel, lopend of staand. Op deze wijze kun je ze overal in je dagelijkse leven toepassen, thuis, op je werk en zelfs onderweg. Veel deelnemers zijn professionals, mensen met een baan, studie, gezin, mannen en vrouwen, in de leeftijd van 18 tot 80 jaar.

Is Mindfulness zweverig?

Nee hoor, Mindfulness is heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor westerse mensen en ondersteunt in het omgaan met de uitdagingen van een druk westers bestaan.

Zoals een cursist eens zei: “Voor ik aan Mindfulness begon dacht ik dat het iets zweverigs was, echter niets was minder waar. Het is niet ongrijpbaar. Het is verhelderend en zorgt voor harmonie en balans”.

Grote bedrijven als Google, Yahoo, Unilever en ANWB trainen hun medewerkers in Mindfulness.

In de geestelijke gezondheidszorg neemt Mindfulness een grote vlucht omdat het bewezen effectief is bij tal van geestelijke problemen, depressie en stress.

Kosten

Wat kost een gemiddelde Mindfulness training?

Trainer

Gecertificeerd MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) trainer categorie 1.

Zorgverzekeraars

De voorwaarden voor om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar is dat de MBSR of MBCT training gegeven wordt door MBSR trainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de deelnemende verzekeraar. Bekijk het overzicht van onze zorgverzekeraars.